Темата за меморандума с Gemcorp е нескопосан фойерверк на ГЕРб и опит

...
Темата за меморандума с Gemcorp е нескопосан фойерверк на ГЕРб и опит
Коментари Харесай

Асен Василев: ГЕРБ са импотентни и два месеца се занимават с глупости


Темата за меморандума с Gemcorp е неблаговиден фойерверк на ГЕРб и опит да се отлече вниманието от значимите тематики. За този меморандум би трябвало да попитате министерство на енергетиката. Това не е контракт. Този меморандум е преустановен и няма никакви опасности за страната. Днес гласувахме за тази краткотрайна комисия за Gemcorp, очевидно депутатите от ГЕРБ желаят да взимат в допълнение заплащане. Нека проверяват, дано си търсят, на финала ще открият, че няма нищо и ще се види, че това са фойреврки за отклонение на вниманието. Меморандумът е преустановен. Как може да се подпише контракт, без да мине ратификация в Народното събрание? Спираме с тези нелепости и дано да поговорим за значимите за хората тематики.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на " " (ПП) във връзка тематиката за меморандума с Gemcorp.  

" ГЕРБ са импотентни. Видя се, че не могат да сформират кабинет. Вместо да се гледа бюджет, те гледат промени в Изборния кодекс. Без бюджет няма по какъв начин да влезем в Шенген и Еврозоната. Това са значимите въпроси. С предложенията на ГЕРБ няма да имаме бюджет до юли. Така ще се замразят всички обществени заплащания, няма да има изясненост за бизнес вложенията на държавното управление. В закона за обществените финанси ясно е записано, че държавното управление би трябвало да внесе бюджет до 31 октовмри, без значение дали е служебно или постоянно. В момента службното държавно управление нарушава закона ", безапелационен бе той. 

" Да, ще предложим държавно управление на малцинството, в случай че бъдат изпълнени девете условия, които представихме през днешния ден. Всички основни решения, с цел да реализираме тези цели, са заложени в един законодателен пакет, който би трябвало да се гласоподава преди самото държавно управление на малцинството. Ако хартиената коалиция реши да саботира, това ще стане видно. Ние два месеца чакаме ГЕРБ да разгласят своята визия за ръководство. Аз не помня такова нещо. Два месеца спечелилият на изборите да не е излязал и да е споделил какво ще прави. Вместо това се занимават с нелепости и сменят изборния кодекс. Хората не ги интересува кой ще е член на ЦИК и с алена или зелена хартия ще се гласоподава. В момента хората се интересуват от това да има държавно управление, с цел да има обществени заплащания и да се понижи неравенството в обществото ", добави. 

" Вчера на тристранката бяха отхвърлени нашите обществени оферти. Точно този тристранен съвет ни докара то това неравноправие последните години. Бизнесът също би трябвало да се остави да работи без да бъде рекетиран. Ето, ние оставихме бизнеса една година да работи умерено и постигнахме невроятни неща. Бизнесът произвеждаше в пъти повече и изнасяше в пъти повече. Отчетохме стопански растеж, какъвто не е имало в последните 12 години. Моето съмнение е, че ГЕРБ работят координирано с президента за избори през март ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР